När man ska köpa biljett för att tågluffa i Europa finns det egentligen inte så många olika alternativ att välja mellan, det bästa är helt klart SJ:s Interrailkort. Men däremot finns det ett antal olika varianter av själva Interrailkortet.

 

Interrail global pass – med detta pass kan du välja mellan att resa i en månad, 22 dagar eller 15 dagar helt fritt i Europa. Interrail flexi – med detta kort har du fem valfria resdagar inom en period av tio dagar eller tio valfria resdagar inom en period av 22 dagar. Interrail one country pass – passar bra för dig som bara vill resa omkring i ett av de 30 länder som är anslutna.

 

Det finns alltså 30 stycken länder som är anslutna till Interrail och står till ditt förfogande när du köper detta kort hos SJ. Det gäller dock inte för resor inom Sverige men ger dig 50 % rabatt på resan från där du bor till första anhalten på Interrailkortet. Den anslutningsrabatten kan man utnyttja en dag innan Interrailkortet börjar gälla och en dag efter att det slutat gälla. Du köper det antingen på SJ:s hemsida, via deras telefonnummer eller via en resebyrå.

 

När du reser med ett Interrailkort så kan du åka utan att boka platsbiljett på dem tåg som det är möjligt. Men reser man under högsäsong är det väldigt bra att boka i förväg eftersom att det kan vara grymt jobbigt att stå, i alla fall de längre sträckorna. Reser man i Frankrike med TGV måste man boka platsbiljett i god tid. Ta alltid med dig numret till SJ:s kundtjänst, det kan vara väldigt skönt att ha svensk support tillhands.